Tracqtion | TRACQTION CONSORTIUM
16515
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16515,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

TracQtion consortium

Het TracQtion consortium is opgericht in oktober 2018 met als primair doel het uitbrengen van een realistisch voorstel om de IJsselmeer Ziekenhuizen integraal door te starten in hechte samenwerking met twee of drie omliggende ziekenhuizen (2018/2019).

Als onderdeel van het voorstel heeft het TracQtion Consortium een krachtige visie gepresenteerd op het verhogen van de efficiency in de ziekenhuiszorg. Deze visie was onderdeel van het gepresenteerde overlevingsplan voor de IJsselmeer Ziekenhuizen. In het plan is onder andere een samenwerking met Randstad gevonden op het gebied van personeelszaken. Ook is met Leen Zevenbergen bekeken hoe de organisatie meer toekomstgericht te maken en het ‘trauma’ te verwerken als het consortium-plan doorgang zou vinden. Het TracQtion Consortium is als enige kandidaat samen met St Jansdal op de shortlist van de curator gekomen. De reden waarom het consortium-plan uiteindelijk toch niet heeft gewonnen, is niet bekend gemaakt.

Het consortium is opgericht als stichting en heeft expliciet als doelstelling om iedere door efficiency ‘gevonden’ Euro in de ziekenhuiszorg te herinvesteren in de gehele zorgsector of als kostenreductie te realiseren in de sector. Kwaliteitsverhoging tegen lagere kosten. Het consortium wil niet zelf profiteren van de efficiency-verbetering in de ziekenhuissector.

Het TracQtion Consortium bestaat uit de volgende personen met de achterliggende organisaties:

Ad de Zeeuw, initiatiefnemer

Hans Langeveld

Eric Tierie

Robert-Jan Nieland

Freek Kuijs

Robert van Zanten

Aimé van Gorkom

Leen Zevenbergen

Derk van Geel