Tracqtion | CAPACITEITSMANAGEMENT
16196
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16196,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
CAPACITEITSMANAGEMENT
  • INRICHTEN JAARPLANCYCLUS
  • TACTISCHE PLANNING
  • OPERATIONELE PLANNING
  • INTEGRALE RESOURCE PLANNING

Als start van de jaarplancyclus vindt een update plaats van de strategie van de organisatie voor het komende jaar in relatie tot lange termijn doelstellingen. Deze update dient als input voor de kaderbrief waarin de visie en strategie uiteen worden gezet. Dit vormt de basis voor een operationeel productieplan.

Nadat de hoogte van de budgetplafonds bekend zijn worden mutaties doorgevoerd om het productieplan passend te maken en vindt de verzekerdemutatie plaats. Gedurende het jaar wordt de productie gemonitord en als laatste stap wordt de cyclus geƫvalueerd wat dient als input voor de volgende strategie update. volgt een evaluatie welke leidt tot input voor de volgende kaderbrief.

Door de complexiteit is de beschreven cyclus vaak niet haalbaar. Een integrale planning welke inzicht geeft in beschikbare capaciteit van resources (zowel mensen, middelen als ruimten) is noodzakelijk om in control te komen en te kunnen sturen.

Dia1